Courgette Brood met krokante topping

< Terug naar overzicht

Courgette Brood met krokante topping

Groente én granola in een bananenbrood? Het is niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar werkt wel hartstikke goed. Door de extra vanille en een snuf kaneel heb je niet eens door dat je groente op hebt (tip voor de kids ;). En de granola geeft het brood een lekkere crunch.

Oh en optioneel kan je ook nog wat fijngehakte chocolade door het deeg heen mixen. Zo’n 100 gram puur smelt er wel lekker doorheen.

Ingrediënten

  • 1 grote courgette, geraspt
  • 250 gram havermeel
  • 50 gram kokosbloesem suiker
  • 50 gram bruine suiker
  • 100 ml olijfolie
  • 60 gram  kwark
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel poeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 tl zout
  • Crunchy Nuts granola

Bereidingswijze

  1. Verwarm oven voor op 175 graden.
  2. Vet een cake blik in en bekleed deze met bakpapier.
  3. Rasp de courgette en doe deze in een theedoek en knijp al het vocht eruit.
  4. Meng de eieren en suiker met garde goed door tot suiker opgelost is.
  5. Voeg olijfolie, kwark en vanille extract toe en meng.
  6. Voeg havermeel, bakpoeder, baking soda en zout toe en meng goed door.
  7. Voeg de geraspte courgette aan toe en spatel het door.
  8. Doe het beslag in de cake vorm en top het af met Crunchy Nuts granola.
  9. Bak het 55-60 minuten op 175 graden. De cake is klaar als je er een saté prikker in kan steken en deze er droog uit komt.

 

Veel bakplezier!

 

Nog geen granola in huis? Je kunt hier verse Oot bestellen.

< Terug naar overzicht