Gekarameliseerde appels met havermout en Oot

< Terug naar overzicht

Gekarameliseerde appels met havermout en Oot

Een simpel maar toch heel veelzijdig ontbijtje! Met havermout, gekarameliseerde appel, pindakaas en Oot Granola. Zo maak je hem:

Ingrediënten (voor 1 persoon)

Voor de havermout:

  • 40 gram havermout
  • 150 ml amandelmelk
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 theelepel ahornsiroop (of andere natuurlijke siroop)
  • Snufje zout

Voor de gekarameliseerde appels:

  • 1 appel (in partjes gesneden)
  • 2 theelepels kokosbloesemsuiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 eetlepel kokosolie

Toppings:

  • 1 eetlepel pindakaas (of andere notenpasta)
  • Oot Granola (bijv. Crunchy Nuts)

Bereidingswijze

  1. Meng in een steelpannetje alle ingrediënten voor de havermout en breng het aan de kook. Kook de havermout vervolgens 5 – 10 minuten, tot het de gewenste dikte heeft bereikt.
  2. Snij de appel in partjes. Verwarm dan de kokosolie in een pannetje en voeg de kokosbloesemsuiker, kaneel en appel toe. Bak de appel totdat hij gekarameliseerd is.
  3. Schep de havermout in een kom, en voeg daaraan de gekarameliseerde appel, wat pindakaas (of notenpasta) en verse Oot Granola toe!

 

Geniet ervan!

Nog geen granola in huis? Je kunt hier verse Oot bestellen.

< Terug naar overzicht