Pindakaas mugcake

< Terug naar overzicht

Pindakaas mugcake

Een super snelle, no-bake ontbijtcake. Met pindakaas voor een romige cake en verse aardbeien voor wat gezond zoet. En zo maak je ‘em:

 

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 2 eetlepels kokosmeel (+/- 20 gram)
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepels (vloeibare) pindakaas van 100% pinda’s (+/- 30 gram)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel ahornsiroop (of vloeibaar suikervervanger voor een koolhydraatarme variant)
  • 3 eetlepels kokosmelk uit blik
  • 0,25 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels Oot Keto Granola
  • Snufje zout
  • Verse aardbeien of ander fruit naar wens

Bereidingswijze:

  1. Doe het kokosmeel, de bakpoeder en het zout in een kom en roer door met een lepel.
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje. Voeg dit samen met de pindakaas, ei, ahornsiroop en kokosmelk toe aan het kommetje en roer alles met een garde door elkaar tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
  3. Vet een magnetron bestendige kop in met bakspray of olie en doe het beslag in de kop.
  4. Zet de kop 1 minuut en 10 seconden op 1000 Watt in de magnetron.
  5. Haal de kop er voorzichtig uit, deze zal warm zijn. Laat de mugcake een minuutje afkoelen, verdeel verse aardbeien en de Keto Granola over de mugcake en serveer ‘em.

 

Tip: het is ook lekker om bijvoorbeeld chocolate chips door het beslag te doen ter variatie.

 

Geniet ervan!

Nog geen granola in huis? Je kunt hier verse Oot bestellen.

< Terug naar overzicht