Koninklijke ontbijttaart met drie lagen

< Terug naar overzicht

Koninklijke ontbijttaart met drie lagen

Een drielaagse ontbijttaart van Oot-ambassadeur Laura. Hij is gemaakt van een krokante granolabodem, een romige laag cashewnoten, en daar bovenop een frisse crème van perziken. Perfect voor een royaal ontbijt op Koningsdag!

Ingrediënten (voor ongeveer 12 punten)

Laag 1 (granola bodem):

  • 75 gram Oot Granola (bijv. Crunchy Nuts)
  • 75 gram havermout
  • 3 grote dadels (bijv. Medjoul dadels)
  • 3 gedroogde abrikozen
  • 15 gram gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel vanille-essence (of vanille-aroma)

Laag 2 (cashewnotenlaag):

  • 90 gram cashewnoten
  • 50 ml amandelmelk (of een andere variant (plantaardige) melk)
  • 30 gram gesmolten kokosolie
  • 3 eetlepel citroensap
  • 1 1/2 eetlepel natuurlijke siroop (bijv. ahornsiroop)
  • 1/2 theelepel vanille-essence (of vanille-aroma)

Laag 3 (perziklaag):

  • 170 gram diepvries perzik (in partjes, ontdooid)
  • 40 gram gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel natuurlijke siroop (bijv. ahornsiroop)

Benodigdheden:

Een staafmixer, wat bakpapier en een vorm met losse bodem (~ 20 cm diameter).

Bereidingswijze:

  1. Zet de cashewnoten minimaal 4 uur van te voren in een bakje met koud water te week.
  2. Begin met het maken van de eerste laag. Ontpit de dadels en zet deze samen met de abrikozen 5 minuten in een bakje met warm water te week. Giet af en meng met alle andere ingrediënten van de granolabodem laag. Gebruik de staafmixer om dit tot een kruimelig en plakkerig geheel te mixen.
  3. Knip een rondje uit het bakpapier ter grote van de bodem van de vorm. Leg dit op de bodem en vet de randjes in met wat olie. Doe het bodemmengsel in de vorm en druk goed aan met een lepel of met je vingers. Zet de vorm in de vriezer terwijl je de volgende laag maakt.
  4. Maak de cashewnotenlaag. Giet de geweekte cashewnoten af. Meng dit met alle andere ingrediënten van de cashewnotenlaag en mix het met de staafmixer tot een romig geheel. Verdeel de laag gelijkmatig over de bodem. Zet de bodem vervolgens een uur in de vriezer voor je de laatste laag er overheen doet.
  5. Pureer de perzik partjes met een staafmixer. Mix vervolgens met de gesmolten kokosolie. Verdeel de laatste laag over de taart. Zet het taartje vervolgens terug in de vriezer om op te stijven.

Geniet ervan!

Nog geen granola in huis? Je kunt hier verse Oot bestellen.

< Terug naar overzicht