Vegan bananenpannenkoekjes

< Terug naar overzicht

Vegan bananenpannenkoekjes

Door de banaan in deze pannenkoekjes smaken ze al best zoet zonder dat je nog extra suiker aan het beslag hoeft toe te voegen. En door de volle smaak die de banaan deze pannenkoekjes geeft is het vaak niet eens nodig om er nog beleg op te doen. Laat de stroop en poedersuiker dus vooral in de kast staan 😉 Al combineren ze trouwens wel heel lekker met blauwe bessen en onze Crunchy Nuts granola. En zo maak je ze:

 

Ingrediënten (voor 10 pannenkoekjes):

  • 180 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 theelepel appelcider azijn
  • 100 gram havermeel
  • 25 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel hennepzaad (of gebroken lijnzaad)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel arrowroot poeder (of maïzena)
  • 0,5 theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • 1 rijpe banaan
  • 0,5 theelepel vanille extract
  • 4 eetlepels Crunchy Nuts

 

Bereidingswijze

  1. Doe de amandelmelk in een maatbeker en meng de appelcider azijn hier doorheen. Laat dit even zo staan.
  2. Meng in een mengkom de havermeel, amandelmeel, hennepzaad, bakpoeder, arrowroot poeder, kaneel en zout met een lepel door elkaar.
  3. Mix de banaan en vanille met een staafmixer door de amandelmelk met appelcider azijn.
  4. Schenk dit bij de droge ingrediënten en roer met een lepel door elkaar. Laat het beslag even 5 minuten rusten. Roer nog een keer door.
  5. Verwarm dan wat (kokos)olie in een koekenpan en schenk met een kleine soeplepel 3 kleine hoopjes in de pan, bak hier op middelhoog vuur pannenkoekjes van, draai om als er bubbeltjes op de bovenkant komen.
  6. Leg de pannenkoekjes op een bord, combineer naar wens met pindakaas, granola en vers fruit.

 

Geniet ervan!

Nog geen granola in huis? Je kunt hier verse Oot bestellen.

< Terug naar overzicht