Ontbijttaartje met Cacao Boekweit-bodem

< Terug naar overzicht

Ontbijttaartje met Cacao Boekweit-bodem

Dit mooie taartje is heel gemakkelijk te maken. En hij bevat ook nog eens alleen maar natuurlijke suikers. En zo maak je em:

 

Ingrediënten (voor 1 taartje):

Voor de bodem:

  • 40 gram Cacao Boekweit granola
  • 30 gram havermout
  • 1/2 eetlepel kokosolie
  • 1 a 2 theelepels water

Voor de vulling:

  • 100 gram (lactose vrije)yoghurt
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 theelepel ahornsiroop

Voor de topping:

  • vers fruit
  • extra Cacao Boekweit granola
  • (gesmolten) chocolade

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm van (ongeveer) 12 centimeter goed in.
  2. Meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een plakkerig beslag. Druk het beslag in de springvorm, dit gaat het beste met een natte lepel.
  3. Bak de bodem in 15 minuten krokant en laat goed afkoelen.
  4. Bereid daarna de gelatine volgens de verpakking en roer de klaargemaakte gelatine door de yoghurt en de ahornsiroop. Giet dan de vulling over de bodem en laat voor 2 uur opstijven in de koelkast.
  5. Versier je taartje met extra granola, chocolade en rood fruit.

 

Geniet ervan!

Nog geen granola in huis? Je kunt hier verse Oot bestellen.

< Terug naar overzicht