Chai Tea stoofpeertjes

< Terug naar overzicht

Chai Tea stoofpeertjes

Associeer jij stoofpeertjes ook met kerst? Met dit feestelijke recept zet je in een paar simpele stappen originele stoofpeertjes op tafel. Met de smaak van Chai Tea en de crunch van Chia Spice granola. En zo maak je ze:

 

Ingrediënten (voor 4 peertjes):

Voor de stoofpeertjes:

  • 2 chai tea theezakjes
  • 4 stoofperen
  • 4 eetlepels ahorn siroop
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 vanillestokje

Overig:

  • 400 gram Griekse yoghurt of (plantaardige) yoghurt naar keuze
  • 80 gram Chia Spice granola
  • Naar wens ander fruit zoals verse vijg of aalbessen.

 

Bereidingswijze

  1. De stoofperen kun je het beste van te voren maken. Vul een ruime pan met water en breng dit aan de kook. Zet het vuur uit en laat hier de 2 chai tea theezakjes in trekken.
  2. Schil ondertussen de stoofperen. Laat de steeltjes er aan zitten en verwijder via de onderkant met een appelboor of mesje voorzichtig het onderste deel van het klokhuis.
  3. Haal de zakjes thee uit het warme water, voeg de peertjes samen met de siroop, de kaneelstokjes en het vanillestokje toe en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur zo’n 45 minuten koken, tot de peertjes zacht zijn.
  4. Laat de stoofperen afkoelen en bewaar deze eventueel in de koelkast tot je ze gebruikt.
  5. Verdeel de Griekse yoghurt over twee schaaltjes, serveer met de stoofperen, granola en naar wens nog wat extra ahorn siroop.

 

Geniet ervan!

Nog geen granola in huis? Je kunt hier verse Oot bestellen.

< Terug naar overzicht