Gingerbread taartje met witte chocolade

< Terug naar overzicht

Gingerbread taartje met witte chocolade

Heb je zin om lekker te bakken tijdens de feestdagen? Oot-ambassadeur Laura heeft een feestelijk bakrecept gemaakt: een gingerbread taartje met witte chocolade. Hij bevat veel verschillende ingrediënten, maar is toch in 6 stappen al te maken!

Ingrediënten (voor 2 personen):

Droge ingrediënten:

  • 100 gram (glutenvrije) havermout
  • 25 gram amandelmeel
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Snufje zout

Natte ingrediënten:

  • 90 gram appelmoes (0%)
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad + 3 eetlepels water (flax egg)
  • 3 eetlepels amandelmelk (of een andere soort (plantaardige) melk)
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels natuurlijke siroop (bijv. ahornsiroop, kokosbloesemsiroop)
  • 1 theelepel vanille-extract

Topping:

  • 4 blokjes witte chocolade
  • 40 gram Oot Granola (bijv. Paleo Mix)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de droge ingrediënten in een kom. Meng in een andere kom de natte ingrediënten.
  3. Als je dit gedaan hebt, roer dan de natte ingrediënten door de droge heen.
  4. Vet de randen van een klein (rond) bakblikje in met kokosolie en doe een bakpapiertje op de bodem. Doe het mengsel hierin en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
  5. Bak het taartje 30 minuten in de oven. Als het mengsel goed gaar is, haal het dan uit de oven en laat het afkoelen voor je het uit het bakblikje haalt.
  6. Smelt de witte chocolade au bain-marie en verdeel het over de bovenkant van het taartje. En als laatste: strooi de (Paleo Mix) granola eroverheen!

Geniet ervan!

Nog geen granola in huis? Je kunt hier verse Oot bestellen.

< Terug naar overzicht