Granola-kruidnoot truffels

< Terug naar overzicht

Granola-kruidnoot truffels

Wat krijg je als je granola mixt met kruidnoten? Super lekkere granola-kruidnoot truffels! Makkelijk te maken en ze zien er heel mooi uit. Dit recept leent zich daarom ook heel goed om te maken met de kids 😉 En zo maak je em:

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 12 stuks:

  • 100 gram kruidnoten
  • 100 gram Chia Spice granola
  • 100 gram MonChou (roomkaas)
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1,5 tl vanille aroma
  • 0,5 tl amandel aroma (optioneel)
  • 1 el ahoorn siroop
  • 1 tl gesmolten boter of kokosolie
  • 150 gram (witte) smelt chocolade

 

Bereidingswijze

  1. Maal de kruidnoten en de granola fijn in een keukenmachine, er mogen nog wel wat korrels inzitten voor wat bite.
  2. Voeg de roomkaas, speculaaskruiden, vanille- en amandel aroma, ahoorn siroop en boter toe en pulseer dit kort door de kruimels heen tot een plakkerig geheel ontstaat.
  3. Vorm er met je handen gelijke balletjes van, zo’n 12 stuks. Leg deze in een bakje bekleed met bakpapier.
  4. Zet het bakje met de truffels een half uur in de vriezer.
  5. Vervolgens smelt je de chocolade au bain-marie. Als je witte chocolade gebruikt en het smelt niet goed, verdun dit dan met een eetlepel (kokos)olie.
  6. Haal de truffels uit de vriezer en haal deze 1 voor 1 met 2 lepels door de chocolade heen. Leg ze terug op het bakpapiertje. Laat opstijven in de koelkast en bewaar de truffels ook daar.

 

Optioneel:

  1. Smelt 2 blokjes pure chocolade au bain marie en smelt 2 eetlepels speculoospasta door het kort in een schaaltje in de magnetron te verwarmen.
  2. Druppel met een lepel de chocolade en de speculoos over de trufflels heen en strooi er vervolgens nog wat verkruimelde kruidnootjes of wat granola overheen.

 

Nog geen granola in huis? Hier kun je je Oot Granola bestellen.

< Terug naar overzicht