Hartige cheesecakejes

< Terug naar overzicht

Hartige cheesecakejes

Meerdere kleine, hartige cheesecakejes. Super handig om te delen, om op tafel te zetten bij een borrel of om mee te nemen als snack. En zo maak je ze:

 

Voor 6 kleine cakejes

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 50 gram Paleo Mix granola
  • 5 gram honing
  • 10 gram gezouten boter

Voor de vulling:

  • 3 schijfjes geitenkaas
  • 50 gram yoghurt
  • 1/2 citroen
  • 5 gram maïzena
  • 1 ei
  • Optioneel: 1 eetlepel honing

Voor de topping:

  • Honing
  • Paleo Mix granola
  • Abrikozen

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een muffin bakblik met siliconen muffin vormpjes.
  2. Meng de Paleo Mix granola met de vloeibare honing en de gezouten boter. Schep dit in de vormpjes en druk goed aan met een lepel.
  3. Bak de bodems in 10 minuten krokant in de oven. Haal daarna uit de oven.
  4. Maak terwijl de bodem in de oven staat de cheesecake vulling: mix de geitenkaas met de yoghurt, ei, citroen en maïzena. Proef even of je het beslag zoet genoeg vindt en voeg eventueel nog wat honing toe.
  5. Giet de vulling over de bodems en bak 25 tot 30 minuten in de oven (tip: zet een schaaltje water in de oven naast de cheesecakejes, dit voorkomt scheuren in de cheesecake laag).
  6. Laat de cheesecakejes volledig afkoelen buiten de oven. Zet ze na het afkoelen minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  7. Grill de nectarine, ingesmeerd met een klein beetje boter, in een pan. Serveer de gegrilde nectarine bovenop de cheesecakejes en versier ze met wat extra granola.

 

Geniet ervan!

 

Nog geen granola in huis? Hier kun je je Oot Granola bestellen.

< Terug naar overzicht