Boekweit porridge met mango-passievrucht crème

< Terug naar overzicht

Boekweit porridge met mango-passievrucht crème

Een ontbijtje dat er uitziet (en smaakt) als een toetje. 😋 En dat met maar heel weinig en alleen natuurlijke suikers. Een mooier begin van de dag bestaat bijna niet! En zo maak je em:

 

Voor 2 personen

Ingrediënten

Voor de porridge:

  • 100 gram boekweit korrels
  • 1 banaan, bevroren in plakjes
  • 125 ml kokosdrink
  • 1 eetlepel ahoornsiroop
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 1 theelepel vanilla extract
  • Snufje kaneel
  • Snufje zout

 

Voor de crème:

  • 250 gram mango (blokjes, ontdooid)
  • 1 passievrucht

 

Voor de topping:

  • 2 eetlepels Crunchy Nuts granola

 

Bereidingswijze

  1. Laat de boekweitkorrels een nachtje weken in koud water. Spoel deze de volgende dag in een vergiet af met koud water.
  2. Doe het papje samen met de andere porridge-ingrediënten in een blender. Mix tot een romig geheel.
  3. Verdeel dit over twee glaasjes.
  4. Pureer voor de crème de mango met een staafmixer. Mix de laatste paar seconden het vluchtvlees van een passievrucht mee.
  5. Verdeel dit ook over de glazen.
  6. Maak het ontbijtje af met een topping van 1 eetlepel Crunchy Nuts granola per glas.

 

Geniet ervan!

 

Nog geen granola in huis? Hier kun je je Oot Granola bestellen.

< Terug naar overzicht