Peanutbutter banana tartelettes

< Terug naar overzicht

Peanutbutter banana tartelettes

Hou jij van pindakaas en heb je zin in een ontbijtje dat net even anders is? Dan is dit recept vast iets voor jou 😉

Deze kleine ontbijttaartjes hebben de structuur van bananenbrood, de smaak van pindakaas en toch een lekkere ‘bite’ door de granola. En zo maak je ze:

 

Voor 2 tartelettes

Ingrediënten

Voor de tartelettes:

  • 200 gram bevroren banaan in plakjes
  • 40 gr Cacao Boekweit granola
  • 20 gr cashewnotenmeel/amandelmeel
  • 1 rijpe banaan
  • 1 el pindakaas

Voor de vulling:

  • Kokosyoghurt
  • Vers fruit
  • Cacao Boekweit granola

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden en vet de tartelettes vormpjes een beetje in.
  2. Pureer de banaan fijn en maal heel kort de granola iets fijner en voeg dan de overige ingrediënten voor de tartelettes toe.
  3. Mix alles goed door elkaar tot een plakkerig deeg.
  4. Schep het deeg in de vormpjes en verdeel met een spatel, of natte lepel, het beslag over het vormpje en de randjes
  5. Bak de bodems in 20 minuten gaar.
  6. Haal de tartelettes uit de oven en dan meteen uit het vormpje, laat volledig afkoelen.
  7. Vult de tartelettes met wat kokosyoghurt, jouw favoriete fruit en Cacao Boekweit.

 

Geniet ervan!

 

Nog geen granola in huis? Hier kun je je  Oot Granola bestellen.

< Terug naar overzicht