Gingerbread (ontbijt)taartje

< Terug naar overzicht

Gingerbread (ontbijt)taartje

Heb jij zin om lekker te bakken met de feestdagen? Oot-ambassadeur Laura heeft een feestelijk bakrecept gemaakt: een gingerbread (ontbijt)taartje! Met witte chocolade & de Oot Paleo Mix. En zo maak je ‘m:

Ingrediënten (voor 2 personen):

Droge ingrediënten:

  • 100 gram (glutenvrije) havermout
  • 25 gram amandelmeel
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • Snufje zout

Natte ingrediënten:

  • 90 gram appelmoes (0%)
  • 2 el gebroken lijnzaad + 3 el water (flax egg)
  • 3 el amandelmelk (of andere soorten plantaardige melk)
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 2 el natuurlijke siroop (bijv. ahornsiroop, kokosbloesemsiroop)
  • 1 tl vanille extract

Topping:

  • 4 blokjes witte chocolade
  • 40 gram Oot granola (Paleo Mix)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng de droge ingrediënten in een kom. Meng in een andere kom de natte ingrediënten.
  3. Als je dit gedaan hebt, roer dan de natte ingrediënten door de droge heen.
  4. Vet de randen van een klein (rond) bakblikje in met kokosolie en doe een bakpapiertje op de bodem. Doe het mengsel hierin en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
  5. Bak het taartje 30 minuten in de oven. Als het mengsel goed gaar is, haal het dan uit de oven en laat het afkoelen voor je het uit het bakblikje haalt.
  6. Smelt de witte chocolade au bain marie en verdeel het over de bovenkant van het taartje. En als laatste: strooi de (Paleo Mix) granola eroverheen!

Geniet ervan!

< Terug naar overzicht