Chiataartje met granolabodem

< Terug naar overzicht

Chiataartje met granolabodem

Granola als taartbodem? Piece of cake 😉
Met dit recept van Laura zet je in een mum van tijd een heerlijk romig taartje op tafel. Voor de middagdip of voor bij een lekker uitgebreide lunch. En zo maak je hem:

 

Ingrediënten:

Voor de bodem

  • 60 gram Oot granola Crunchy Nuts
  • 3 dadels
  • 1 el water

Voor de chia-yoghurt laag

  • 200 gram sojayoghurt met een vleugje kokos of andere yoghurt
  • 1 el maple syrup
  • 25 gram chiazaad
  • 1-2 druppels vanille-extract
  • Scheutje amandelmelk
  • 2 gelatineblaadjes

Bereidingswijze

  1. Doe de dadels samen met een eetlepel water in de keukenmachine en mix tot er een plakkerig geheel ontstaat. Pulseer de granola er kort doorheen.
  2. Bekleed de bodem van een mini springvorm met bakpapier. Doe het mengsel hierin en druk goed aan.
  3. Meng de yoghurt met de maple syrup, vanille en chiazaad en roer door elkaar.
  4. Leg de gelatineblaadjes in koud water, verwarm een scheutje amandelmelk in een pannetje.
  5. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe erbij tot ze oplossen. Haal van het vuur en roer door de yoghurt.
  6. Schenk dit op de bodem. Zet in de koelkast en laat een nachtje opstijven.

 

Geniet van je ontbijtje!

 

Nog geen granola in huis? Hier kun je je  Oot Granola bestellen.

< Terug naar overzicht