Cookie dough balletjes met bananenijs

< Terug naar overzicht

Cookie dough balletjes met bananenijs

Zin in een lekker en origineel toetje? Dat zit wel goed met dit recept van onze ambassadeur Laura. Lees snel verder en leer hoe je zelf cookie dough balletjes draait en heerlijk bananenijs maakt!

 

Voor 1 persoon

Ingrediënten:

Voor het bananenijs

  • ­2 bevroren bananen
  • 2 el Griekse yoghurt (of soja yoghurt)
  • Klein scheutje amandelmelk
  • 2 blokjes pure chocolade
  • Een paar walnoten

 

Voor de cookie dough (voor meerdere balletjes)

  • 50 gram amandelmeel
  • 20 gram kokosmeel
  • 30 gram maple syrup
  • 1 grote el pindakaas
  • Zeezout
  • 1 el kokosolie
  • 30 gram choco chips

 

Bereidingswijze:

Voor de cookie dough balletjes:

  1. Roer alle ingrediënten, op de chocolate chips na, in
    en schaaltje door elkaar met een lepel.
  2. Kneed de choco chips er doorheen en maak er balletjes van.
  3. Bewaar ze in de koelkast.

 

Voor het bananenijs:

  1. Doe de bevroren banaan samen met de Griekse yoghurt in een sterke blender en doe er een beetje
    amandelmelk bij als de blender niet doordraait.
  2. Meng tot een egaal mengsel ontstaat.
  3. Hak de chocolade en walnoten grof. Roer door het ijs heen.

 

Serveer met een paar cookie dough balletjes, Paleo Mix en vers fruit.

Geniet van dit bijzondere toetje!

 

Nog geen granola in huis? Hier kun je je  Oot Granola bestellen.

< Terug naar overzicht