Venkel-grapefruitsalade

< Terug naar overzicht

Venkel-grapefruitsalade

Venkel is een heel veelzijdige groente, waarvan alle delen gebruikt (kunnen) worden. Geen foodwaste dus! Onze ambassadeur  Inge maakte met deze veelzijdige groente een lekkere, frisse salade.

Ingrediënten 

  • 1 hele venkel
  • 1 grapefruit
  • Dille
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Sap van de grapefruit (overgebleven restje)
  • Een handje vol Oot Granola Crunchy nuts

Bereiding

  1. Snij de venkeltops van de venkel en houd deze apart voor later.
  2. De rest van de venkel snij je fijn. Dit kan met een mandoline. Pel de grapefruit en snijd deze in stukjes.
  3. Voor de dressing voeg je de mosterd, honing, olijfolie en het sap van de grapefruit samen.
  4. Giet de dressing dan over de venkel en grapefruit. Garneer daarna het gerecht met wat dille en venkel tops.
  5. Maak het af door de Crunchy Nuts granola eroverheen te strooien.

Eet smakelijk!

Nog geen granola in huis? Hier kun je je   Oot Granola bestellen.

 

< Terug naar overzicht