Paleo notenreep

< Terug naar overzicht

Paleo notenreep

Heb jij weleens je eigen notenreep gemaakt? Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn! Met dit recept, op basis van de Paleo Mix van Oot, heb je in een handomdraai (en een nachtje koelkast) een superlekkere, gezonde snack. Met dank aan onze ambassadeur Laura.

Ingrediënten

Onderlaag

  • 7 medjoul dadels
  • 120 gram amandelpasta
  • 165 gram pecannoten
  • Snufje zout
  • Mespuntje vanille-essence

Bovenlaag

  • 60 gram pure chocolade 85%
  • 40 gram amandelpasta
  • 4 eetlepels Oot Paleo Mix
  • Paar gehakte pecannoten

Recept
1. Meng de dadels en amandelpasta in een keukenmachine. Voeg het zout, de vanille-essence en de pecannoten toe. Meng deze kort. De pecannoten mogen wel een beetje korrelig blijven, ze hoeven niet helemaal fijn gemalen te worden.

2. Neem een vierkant of langwerpig bakblik en bekleed hem met bakpapier. Doe het mengsel erin en druk het stevig aan.

3. Voor de bovenlaag smelt je de chocolade au bain-marie (in een bakje in een pan warm water). Roer de amandelpasta er doorheen. Giet dit daarna over de onderlaag en verdeel het gelijkmatig. Strooi er vervolgens de Paleo Mix, gehakte pecannoten en wat zout overheen. Je kunt er natuurlijk ook andere lekkere ingrediënten op doen, zoals kokosrasp of amandelschilfers.

Zet je creatie een nachtje in de koelkast en snijd in blokjes. Genieten!

Nog geen granola in huis? Hier kun je je Oot  granola bestellen.

 

< Terug naar overzicht