Bietencarpaccio

< Terug naar overzicht

Bietencarpaccio

Bietencarpaccio. Eet je misschien geen vlees of houd je van variatie? Onze ambassadeur Inge is de keuken in gedoken om een lekker voorafje te bedenken.

Ingrediënten:
(voor 2 voorgerechten)

  • 2 rode bieten
  • 1 doosje champignons
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 sjalot
  • 50 gr blauwe kaas
  • sushi azijn
  • crema di balsamico
  • 4 eetlepels Crunchy Nuts
  • peper en zout

Recept:
Snijd de sjalot fijn en de bleekselderij in dunne slierten. Leg deze in wat sushi azijn.
Snijd de champignons en fruit ze in wat kokosolie. Breng ze op smaak met peper en zout.
Gebruik een mandoline om de bieten flinterdun te snijden. Gebruik 1 biet p.p. en verdeel die netjes over de borden. Voeg eventueel peper en zout toe.
Verdeel de champignons over de bieten, leg de bleekselderij netjes neer en verkruimel de blauwe kaas over de borden.

Voor een zoete extra spuit je er wat crema di balsamico overheen, maar een vijgenchutney smaakt net zo goed!
Verdeel de ui over de bordjes en gebruik de Crunchy Nuts granola als een lekkere krokante topping.

Wil je hier een lunch of hoofdgerecht van maken?

Maak dan wat rucola aan met je favoriete olie. Dubbel dan de porties en serveer het met bijvoorbeeld brood.

Nog geen granola in huis? Hier kun je je Oot granola bestellen.

< Terug naar overzicht