Chocoladebonbons

< Terug naar overzicht

Chocoladebonbons

Wie houdt er niet van chocolade? En dan vooral: bonbons!
Zelfgemaakt bevatten ze dat beetje extra liefde wat ze nóg lekkerder maakt.

Ingrediënten
(voor circa 10 grote bonbons)

  • 50 gr Cacao Boekweit granola
  • 10 geroosterde hazelnoten
  • 500 gr pure chocolade
  • 25 gr cacao poeder
  • 240 ml kokosroom*
  • 1 theelepel kokosolie

Benodigdheden
bakpapier + 2 kommen

*Zet je blik kokosmelk achterin de ijskast en laat hem daar een nacht staan. Achterin is het vaak het koudst en daardoor scheiden de room en het water. Niet het blikje schudden!

Recept

  • Smelt de helft van de chocolade (250 gram).
  • Pak het blik kokosmelk uit de koelkast en schep de bovenste dikke roomlaag in een kom.
  • Roer de gesmolten chocolade er langzaam doorheen tot het goed gemixt is.
  • Zet dit weer in de koelkast voor minimaal 4 uur. Het is klaar wanneer je lepel er rechtop in kan staan.
  • Rol een hazelnoot in het kokos-chocolade-mengsel dat hard is geworden in de koelkast.
  • Rol het balletje door de Cacao Boekweit Granola
  • Vries de balletjes voor een half uurtje in.
  • Smelt de andere 250 gram chocolade.
  • Rol het bevroren granola-balletje nu door de gesmolten chocolade, zodat hij goed bedekt is met chocolade.
  • Leg de chocoladebonbons op een bakpapiertje in de koelkast.
  • Je kunt van de overgebleven chocolade een beetje op de bovenkant van de bonbon druppelen en er een extra beetje granola op drukken.

Geniet van je feestelijke bonbons!

< Terug naar overzicht