Kwarkijsjes

< Terug naar overzicht

Kwarkijsjes

Onze collega Willemijn dook vorige week de keuken in en heeft deze heerlijk zomerse kwarkijsjes gemaakt.

Deze ijsjes doen het goed als toetje, maar ook als lekker tussendoortje. Kinderen vinden ze ook heerlijk! Je maakt de basis met kwark en vruchten, chocolade en Cacao Boekweit Granola gebruik je als topping. Een supermakkelijk recept, want met dit warme weer moet je je natuurlijk niet te veel inspannen.

Ingrediënten
(voor circa 10 kleine ijsjes)
– 60 gram Cacao Boekweit Granola van Oot (of een andere smaak)
– 200 gram kwark naar keuze (Willemijn koos voor vanillekwark met 0% vet)
– 70 gram frambozen
– 50 gram pure chocolade

Benodigdheden
– ijsblokjesvorm
– rietjes of stokjes
– blender

Recept
1. Doe de kwark en de bessen in een blender en laat deze 20 seconden op de laagste stand mengen. Het is mooi als je wat kleurverschil houdt, zoals bij marmer. Het mengen kan ook met de hand als je geen blender hebt.
2. Doe dit mengsel in ijsblokjesvorm, steek een rietje erin en laat het ongeveer 1 uur in de vriezer zodat het bevriest.
3. Verwarm de chocola en gebruik deze om je ijsje erin te dopen. Strooi daarna wat granola over het ijsje en genieten maar!

Nog geen granola in huis? Hier kun je een  bestelling plaatsen.

< Terug naar overzicht