Grapefruit & Venkelsalade

< Terug naar overzicht

Grapefruit & Venkelsalade

Dit glutenvrije en veganistische recept is bedacht door onze eigen Oot ambassadeur Inge.

Ingrediënten:
– 1 venkelknol
– 1 grapefruit
– handjevol Granola (Crunchy Nuts)
– verse dille
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel honing
– 3 eetlepels olijfolie

Benodigdheden:
– Mes & snijplank

Salade & dressing:
1. Snijd de venkel in hele dunne plakken (raspen of schaven werkt ook).
2. Bewaar het groen van de venkel voor de garnering.
3. Pel en ontvel de grapefruit en houd hierbij wat sap apart voor de dressing.
4. Meng de mosterd met de honing, olijfolie en het grapefruitsap tot een dressing.
5. Leg je venkelsalade op een bord en giet hier de dressing over heen.
6. Garneer je salade met wat granola, dille en het venkelgroen.

Bewaaradvies:
Je kunt de salade in de koelkast tot 3 dagen bewaren.

P.s. Deze salade is perfect als lunch of voorgerecht.

Nog geen granola in huis? Hier kun je je Oot  granola bestellen.

< Terug naar overzicht