Vegan Chocolademousse

< Terug naar overzicht

Vegan Chocolademousse

Het recept is glutenvrij en veganistisch.
Maakt genoeg voor 2 personen.

Ingrediënten:
– 1 avocado
– 3 bananen
– 1 el cacaopoeder, liefst rauw
– 1/2 tl vanille extract
– snufje zout
– 200 ml vegan slagroom, opgeklopt
– heerlijke oot granola, wij gebruikten de paleo mix.

Benodigdheden:
–      Keukenmachine
–      2 glazen

Chocomousse:
1. Pureer in de keukenmachine de avocado met de banaan tot een glad mengsel.
2. Voeg de vanille, cacao en een snufje zout toe en meng dit totdat er een gladde mousse ontstaat.
3. Klop de slagroom stijf
4. Schep een beetje mousse in alle twee de glazen
5. Strooi hier vervolgens granola op
6. Verdeel de overgebleven mousse over de glazen
7. Top het af met slagroom en granola

Bewaaradvies:
Deze mousse kan je tot 2 dagen bewaren in de koelkast

P.s. deze mousse is heerlijk als dessert of luxe kerstontbijt.

< Terug naar overzicht