Granola Kerstpeertjes

< Terug naar overzicht

Granola Kerstpeertjes

Het recept is glutenvrij en veganistisch.

Maakt genoeg voor 2 personen.

Ingrediënten:
– 5 stoofperen
– 300 ml water
– 4 eetlepels suiker (bruine basterd is het lekkerst)
– 1 kaneelstokje
– 1 citroenschil
– 50 gr. Chia Spice Granola van Oot

Benodigdheden:
– Steelpannetje
– Appelboor

Peertjes:
1. Schil de peertjes en verwijder de klokhuizen met een appelboor.
2. Breng het water aan de kook.
3. Doe de peertjes samen met de suiker en kaneelstokjes in het water.
4. Stoof de peertjes op laag vuur voor ongeveer 3 à 4 uur gaar en zacht.
5. Dien de stoofpeertjes op met de granolatopping.

Bewaaradvies:
Je kan de stoofperen tot 7 dagen bewaren in de koelkast.

P.s. Je kunt de peertjes ook in vieren delen i.p.v. heel te houden, dan kan je zelfs zonder appelboor het klokhuis verwijderen

< Terug naar overzicht