Waarmee eet je Oot?

< Terug naar overzicht

Waarmee eet je Oot?

Klinkt hartstikke goed die granola, maar waar eet je het nou eigenlijk mee? Granola kun je een beetje vergelijken met muesli. Ontbijtgranen dus, op basis van haver, noten, zaden, en kruiden, die lekker knapperig worden gebakken in de heteluchtoven. De meest bekende manier om het te eten is door een bakje yoghurt, maar er zijn nog veel meer opties te bedenken. Of je nou nooit ontbijt met granola en het een keer wil proberen, of al een dedicated granola-eter bent die wel eens iets anders wil. Wij geven je graag wat inspiratie.

Werken bij Oot

Zuivel

Never change a winning team. Granola met wat zuivel, afgemaakt met vers fruit, is een bekende klassieker die niet snel meer van de ontbijttafel wordt gestoten. Als je toch wat variatie wil kan je afwisselen met verschillende soorten zuivel. Denk bijvoorbeeld aan yoghurt, kwark, kokosyoghurt, geitenyoghurt, of melk. Ook als je (liever) geen zuivel eet kan je hier prima een variant  op maken met soja-yoghurt of een plantaardige melk. Daarbij smaakt Oot net zo lekker. De opties zijn eindeloos!

 

Als topping en in recepten

Zin om wat creatiever aan de slag te gaan in de keuken? Oot is ook te gebruiken in recepten. Gebruik het eens als topping op taarten of muffins om er een crunchy bite aan te geven. Of wat dacht je van granola-nice cream sandwiches of heerlijke ontbijttaartjes? De recepten hiervoor volgen binnenkort op deze blog, dus stay tuned als je ze een keer wil namaken. Tot die tijd nodigen wij je uit om zelf de keuken in te duiken en je eigen granola-creaties te bedenken. En als jij een geweldige combinatie hebt gevonden, laat het ons dan vooral weten. Sharing is caring.

Gewoon uit de hand

Soms heb je helemaal geen zin in gedoe in de keuken, maar gewoon trek in iets lekkers tussendoor. Oot is dan een prima lekkere en toch verantwoorde snack. Omdat Oot laag in suikers is, en boordevol goede voedingsstoffen, kan jij hierop weer even vooruit.  Ja, je kan gewoon zo een handje uit de zak nemen. Go ahead, wij kijken niet 😉

Maak je ontbijt helemaal af

Oot is dus op verschillende manieren te eten, en je kan er helemaal je eigen ding van maken. Geen inspiratie? Jouw ontbijt maak je helemaal af door er vers fruit en andere toppings aan toe te voegen. Hier zijn per smaak alvast een aantal ideeën.

Crunchy Nuts

 

Crunchy Nuts Granola

Kaneel, een mix van verschillende noten en een vleugje vanille. Dat is de geur die je tegemoet komt als je een zakje van de Crunchy Nuts openmaakt. Ons doet het een beetje denken aan de geur van een versgebakken appeltaart. Voeg daarom eens wat stukjes appels toe met rozijnen, en je hebt een echte klassieker te pakken.

Cacao Boekweit

Wie zegt dat chocolade ongezond moet zijn? Van de Cacao Boekweit maak je een hele traktatie door hem te combineren met kokosyoghurt en verse plakjes banaan. Wedden dat zelfs de grootste chocoladefreak hierna niet meer wil ontbijten met hagelslag?

Chia Spice

Oot Skinny Mix

Ben je helemaal niet zo’n zoetekauw, of houd jij je ontbijt liever laag in suikers? Dan is de chia spice is perfect te combineren met met wat yoghurt en vers fruit. Zelf gaan wij graag voor aardbeien of blauwe bessen. Zo heb je een licht ontbijt waar je toch de hele ochtend op vooruit kan.

Paleo Mix

Paleo Mix Granola

Paleo-wat? Het paleo dieet houdt in dat je helemaal graanvrij eet. Daarom is deze mix op basis van noten, pitten, zaden, en heeft een exotisch smaak. Geloof ons, deze is ook lekker als je niet (altijd) paleo eet. Met deze mix kan je je fantasie loslaten en hem misschien wel eten met wat ander fruit dan je normaal doet. Wat dacht je van stukjes mango of ananas? Tropisch vakantie-gevoel gegarandeerd!

< Terug naar overzicht